Informujemy, że dnia 1 czerwca 2019 r. odbędzie się w Górze Kalwarii wojewódzki etap XIX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Jest to konkurs Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Laureaci etapu wojewódzkiego mają szansę na nominację do konkursu krajowego i do zdobycia PERŁY wręczanej podczas targów w Poznaniu.
Zachęcam do wyszukiwania potraw głęboko zakorzenionych w tradycji Państwa społeczności. Na konkursie wojewódzkim należy się pojawić osobiście i opowiadać komisji o przedstawionej do oceny potrawie lub produkcie.
W załączeniu przesyłam regulaminy konkursu (na produkt i na potrawę) oraz karty zgłoszeniowe.
Termin składania zgłoszeń upływa 13 maja 2019 r.
Więcej informacji na stronie www.mazovia.pl oraz na stronie www.produktyregionalne.pl
Karta-zgloszeniapotrawa-2019-rodo