ZAPROSZENIE DO KONKURSU KULINARNEGO

Informujemy, że dnia 1 czerwca 2019 r. odbędzie się w Górze Kalwarii wojewódzki etap XIX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Jest to konkurs Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Laureaci etapu wojewódzkiego mają szansę na nominację do konkursu krajowego i do zdobycia PERŁY wręczanej podczas targów w Poznaniu.

Zachęcam do wyszukiwania potraw głęboko zakorzenionych w tradycji Państwa społeczności. Na konkursie wojewódzkim należy się pojawić osobiście i opowiadać komisji o przedstawionej do oceny potrawie lub produkcie.

W załączeniu przesyłam regulaminy konkursu (na produkt i na potrawę) oraz karty zgłoszeniowe.

Termin składania zgłoszeń upływa 13 maja 2019 r.

Więcej informacji na stronie www.mazovia.pl oraz na stronie www.produktyregionalne.pl

Karta-zgloszeniapotrawa-2019-rodo

Karta-zgloszenia-produkt-2019-rodo

REGULAMIN POTRAWA

REGULAMIN PRODUKT ŻYWNOŚCIOWY